Programma 2021-2022

 

Zondag 21 november 2021, 15 uur:
Adriaan De Koster & Peter Oerlemans
Schubert - Winterreise

In 'Winterreise' vertelt Franz Schubert in 24 liederen, op tekst van Wilhelm Müller, over een man die wordt afgewezen door zijn geliefde en besluit weg te trekken.  Hij verlaat het huis en het dorp waar hij gewoond heeft en trekt te voet door sneeuw en duisternis, een enkele reis naar het onbekende.

Nadat het duo Adriaan De Koster en Peter Oerlemans reeds de cycli “Die schöne Müllerin” (Schubert) en “Dichterliebe” (Schumann) voor het publiek brachten, presenteren zij nu Schuberts “Winterreise”. Dit overbekende meesterwerk behoeft - zoals het spreekwoord zegt - geen krans.

 

Zondag 30 januari 2022, 15 uur:
Mosa Trio 
Romantiek, 2x anders

Mosa Trio brengt in het programma 'Romantiek, 2x anders' muziek van Dvorak en Fauré.
Beide componisten spraken de taal van de Romantiek, maar vonden toch hun eigen manier om zich hierin uit te drukken. Dvorak gaat bijvoorbeeld kunstmuziek en volksmuziek combineren, waarbij hij als een van de eerste componisten op zoek gaat naar de muzikale wortels van zijn Tsjechische identiteit. Bij Fauré zien we daarentegen dat hij op de limieten begint te stuiten van wat de romantische harmonieën hem kunnen bieden. Hij zoekt zijn uitweg in klanken die soms impressionistisch, soms expressionistisch aan doen, maar toch altijd op en top Frans blijven.

 

Zondag 20 maart 2022, 15 uur:
Club Mediéval
Codex Faenza

De Codex Faenza, een manuscript van begin 15de eeuw, bevat de eerste transcripties voor klavier van profane en religieuze meerstemmige vocale muziek. Sommige daarvan worden toegeschreven aan bekende componisten als Machaut en Landini, maar de meeste zijn anoniem.
Thomas Baeté en Dimos de Beun van Club Mediéval nemen ons mee naar de oorsprong van de instrumentale muziek, toen die zich bevrijdde van haar begeleidende functie en wanneer er steeds meer vindingrijkheid en virtuositeit van de vertolkers werd vereist.

 

 

En wat met COVID?

Sinds maandag 7 maart vertoeven we in Code Geel en vervallen alle maatregelen voor de evenementensector. 

Dat betekent dat wij geen CST meer moeten scannen aan de inkom en dat je zonder mondmasker van het concert kan genieten. Na afloop van het concert mogen we ook weer een receptie organiseren.
Uiteraard blijven wij inzetten op CO2-meting, ventilatie van de kerk en voldoende plaatsen zodat er voldoende afstand bewaard kan worden.